Zenit zlomil kosořické prokletí!

19.05.2008 11:25

(jas, res) - Konečně se čáslavským fotbalistům podařilo zvítězit nad Kosořicemi. Po třech vzájemných remízách v řadě fotbalisté Zenitu potvrdili roli papírových favoritů a z Mladoboleslavska si přivezli plný počet bodů. Tímto vítězstvím prodloužili svou vítěznou sérii, která nyní trvá již pět týdnů.

Sokol Kosořice – FC Zenit Čáslav B 1:3 (0:2)

Zdroj: www.sokol-kosořice.cz, redakčně upraveno

Utkání začalo podle předpokladů a hosté od začátku drželi otěže hry ve svých rukách. Příležitost Šimona z osmé minuty na poslední chvíli zmařil vyběhnutím domácí gólman. O tři minuty později však kosořický brankář Bartoš oslavám Zenitu nezabránil. Maxův přesný centr na malé vápno zužitkoval Oliva - 0:1. Hráči Kosořic málem pomohli soupeři k dvoubrankovému vedení. Boháčkova zpětná přihrávka se dostala až k volnému Slezákovi, který po kličce obránci mířil nad. Průběh utkání odpovídal postavení obou celků v tabulce. Světlým okamžikem domácí ofenzívy byla akce Miškovského se Zikmundou. Mnohem nebezpečnější šance byly k vidění u kosořické branky. Gólman Bartoš postupně zlikvidoval střelu Vondry a hlavička Svobody mířila nad. Dvě minuty před odchodem do kabin se hráči Čáslavi přeci jen dočkali. Střílený centr Vondry sice Slezák za brankovou čáru nedopravil, ale u zadní tyče nekompromisně zakončil Šimon - 0:2.

V 57. min. se po krásné individuální akci prosadil Slezák. Nejprve vyškolil domácí obranu a poté technickou střelou ozdobil svůj gólový příspěvek – 0:3. Kosořice ani za takto nepříznivého stavu nesložily zbraně. Jejich snaha ale většinou končila před hostujícím vápnem. Čáslavští toho využívali k brejkům do nezformované obrany. Vyložené příležitosti Slezáka a Olivy však gólem neskončily. V závěru zápasu se ke slovu dostali i domácí. Střídající Darmoš vybojoval míč pro Macháče, po jehož přihrávce střílel Miškovský. Hostující Potměšil ránu vyrazil mimo tři tyče. Oba si vzájemný souboj zopakovali o dvě minuty později. Tentokrát kosořický hráč mířil výš a Potměšil jeho pokus vyškrábl na břevno. Domácí okupace velkého vápna pokračovala a výsledkem byly dvě situace, kdy se hráči Kosořic dožadovali pokutového kopu. Kopal se pouze rohový kop, který doplachtil až k Boháčkovi. Ten střelou z jedné odkrytou branku netrefil. Kosmetickou úpravu výsledku zařídil až v nastaveném čase Miškovský. Po přesném centru Zikmundy uklidil míč k pravé tyči - 1:3.

Trenéra čáslavské rezervy Jiřího Antoše vítězství venku potěšilo. "jsem spokojený i se hrou v sedmdesáti minutách," upozornil a pokračoval: "Závěr jsme dohrávali moc laxně, koledovali si o gól a nakonec jsme ho v nastaveném čase dostali." Hosté měli ale zápas pod kontrolou, připravili si řadu gólových příležitostí. "Hráli jsme aktivně a kombinačně a dali pěkné góly. Několik akcí jsme nedotáhli. Chybí nám koncentrace na devadesát minut," uvedl Jiří Antoš. O první branku se postaral v 11. min. Oliva. "Maxa zatáhl míč a dobře odcentroval," popisoval úspěšnou akci kouč. Ve 43. min. centroval Vojt. Vondra, zakončoval Slezák a dorážel Šimon na 0:2. "V první půli neproměnilii stoprocentní šance Slezák a Svoboda," doplnil trenér. Na 0:3 upravil Slezák po individuální akci, když prošel přes čtyři hráče domácích. "Pak jsem vystřídal, nechal jsem odpočinout Maxu, Krupičku a Váňu," vysvětloval Jiří Antoš a dodal: "Hra pak trochu upadla, přesto jsme měli další příležitosti."

Branky: 90.(+1) Miškovský - 11. Oliva, 43. Šimon, 57. Slezák

Rozhodčí: Koucký - Velebil, Rybka

ŽK: 1:0

Diváků: 86

Kosořice: Bartoš - Bašus, Štecher, Boháček, Grus - Míchal (68. Darmoš), Sabol, Antoš (46. Macháč), Zikmunda - Miškovský, Kořínek.

Čáslav B: Potměšil - J. Holík, Petr Váňa (80. O. Votava), P. Holík, Svoboda - Oliva, Krupička (70. Tyle), Vojt. Vondra, Slezák - Šimon, Maxa (70. Král). Trenér Jiří Antoš.